Wetgeving Bedrijfsongeval met Letselschade
  • Home
  • Wetgeving Bedrijfsongeval

Wetgeving Bedrijfsongeval

Naar schatting 215.000 werknemers per jaar overkomt een bedrijfsongeval, Daarvan moeten zo’n 77.000 mensen in een ziekenhuis worden behandeld. Ongeveer 4.300 mensen moeten in het ziekenhuis opgenomen. Daar bovenop komen ook nog eens 85 werknemers per jaar door een bedrijfsongeval te overlijden.

Helaas, maar ook u kunt letsel en letselschade oplopen door een bedrijfsongeval. Maar wat dan ….?

Waarom juridische hulp na een bedrijfsongeval

Uw gelijk hebben en uw gelijk krijgen, zijn in de hedendaagse letselschade praktijk helaas twee heel verschillende dingen. Een werkgever is weliswaar bijna altijd aansprakelijk voor een bedrijfsongeval. Maar zijn verzekeraar denkt daar vaak volstrekt anders over.

Ons kantoor heeft door de jaren heen duizenden bedrijfsongevallen behandeld. Wij weten als geen ander dat u die strijd zelf niet snel kunt winnen. U doet er dan ook goed aan om zo snel mogelijk gespecialiseerde rechtshulp in te roepen.

Dat kost u meestal niets, omdat de aansprakelijke partij naar Nederlands recht ook gehouden is om uw kosten van juridische bijstand te vergoeden (art. 6:96BW). Althans – en daarin zit een vervelend stuk onzekerheid – wanneer de aansprakelijkheid uiteindelijk door de verzekeraar wordt erkend.

Bewijslast bij letselschade na een bedrijfsongeval

Wat veel letselschade slachtoffers niet weten en wat de verzekeraars wel eens lijken te vergeten, is dat de bewijslast op de verzekeraar rust. Wat we daarmee bedoelen? De verzekeraar zal moeten bewijzen dat uw werkgever geen verwijt kan worden gemaakt over het ontstaan van een bedrijfsongeval. Lukt de verzekeraar dat niet, dan zal hij uw letselschade moeten vergoeden.

De verzekeraar zal moeten bewijzen dat uw werkomgeving veilig is ingericht en dat uw werkgever van te voren alle nodige veiligheidsmaatregelen heeft genomen. En dat is nogal wat, want:

  • uw werkplek zelf moet veilig zijn
  • u moet – bij herhaling – voldoende veiligheidsinstructies hebben gehad
  • uw werkgever moet er rekening mee houden dat die instructies lang niet altijd door zijn werknemers worden nageleefd èn
  • gegeven veiligheidsinstructies moeten regelmatig worden gecontroleerd.
  • kan de verzekeraar niet voldoende bewijzen dat uw werkgever aan al deze eisen heeft voldaan, dan moet uw letselschade worden vergoed.

Direct een eerste GRATIS advies omtrent de schadevergoeding omtrent uw bedrijfsongeval? Neem direct contact met ons op.

Direct advies nodig?Vul dit formulier in en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Direct hulp vragen

Neem direct contact op om te weten te komen of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

IK WIL GRAAG MEER WETEN

De juiste hulp voor slachtoffers

Elke dag merken wij hoe lastig slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.